Partnerstvo na projektu Udruge “Adopta”: “Uključi se – napravi korak naprijed!”

Natjecanje u odbojci
16/03/2020
Uputa za posjetitelje institucija socijalne skrbi
23/10/2020

Partnerstvo na projektu Udruge “Adopta”: “Uključi se – napravi korak naprijed!”

Adopta – udruga za potporu posvajanju i CPUZ Kuća sretnih ciglica provode projekt za mlade u sustavu skrbi Uključi se – napravi korak naprijed!

Adopta provodi online radionice za mlade u dobi od 15 do 25 godina starosti s područja Koprivničko-križevačke i Brodsko-posavske županija! Za više informacija i prijave molimo da nam pišete na info@adopta.hr ili inbox instagrama @posvojeni_adopta

Teme radionica: jačanje socijalnih i komunikacijskih vještina, postavljanje obrazovnih i karijernih ciljeva

 

 

Donator: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Trajanje: 1.1.2020. – 31.12.2020.

Partneri i suradnici:

  • Koprivnica – CZSS Koprivnica, CPUZ Svitanje Koprivnica, HZZ područni ured Križevci, Volonterski centar Koprivnica
  • Slavonski Bord – CZSS Slavonski Brod, CPUZ Kuća sretnih ciglica, HZZ područni ured SB, Volonterski centar Slavonski Brod

Projekt Uključi se – napravi korak naprijed! osmišljen je sa svrhom poticanja i podupiranja aktivne uloge mladih u sustavu skrbi u procesu snalaženja na tržištu rada te aktivnog uključivanja u zajednicu. Projekt se provodi u partnerstvu i suradnji s organizacijama koje pružaju skrb za djecu te s lokalnim institucijama koji pomažu mladima u aktivnom traženju zaposlenja i uključivanju u lokalnu zajednicu te uključuje sljedeće cjeline:

  • informiranje mladih – Adopta će u suradnji s Volonterskim centrima te stručnjacima Zavoda za zapošljavanje u lokalnim zajednicama održati informativna predavanja za mlade o profesionalnoj orijentaciji, volonterizmu i mogućnostima aktivnog uključivanja. Na predavanje pozvat ćemo i predstavnike lokalnih organizacija civilnog
  • društva koji će predstaviti mladima svoje usluge i mogućnosti uključivanja u njihov rad. Navedenim aktivnostima mladi će imati prilike širiti mrežu kontakata i kasnije se uključiti u volonterske aktivnosti prema interesnom području.
  • educiranje mladih – psihologinje Adopte provest će ciklus radionica za mlade s ciljem razvoja socijalnih vještina važnih za snalaženje na tržištu rada.
  • usmjeravanje mladih – stručnjaci iz HZZ održat će edukativno predavanje za mlade na temu profesionalne orijentacije, prekvalifikacije te pružiti mladima priliku za dodatna pitanja u pogledu pronalaska profesionalnog usmjerenja i prilika za aktivno traženje zaposlenja.
  • priliku za uvježbavanje naučenog, iskustveno učenje te širenje mreže podrške i kontakata – tijekom projekta mladi će imati priliku upoznati predstavnike i organizacije u lokalnoj zajednici otvorene prema volontiranju i poticanju aktivne uloge mladih u društvu. Kroz sudjelovanje u volonterskim aktivnostima koje doprinose poboljšanju života u zajednici, mladi će moći iskušati različita usmjerenja, graditi svoj identitet te stvarati osjećaj odgovornosti za zajednicu osvještavajući cijeli niz vrijednosti te osobnog i društvenog razvoja.
  • vođenje i superviziju – Adopta i partneri će savjetodavno podupirati i pratiti napredovanje mladih tijekom volontiranja te aktivnog traženja zaposlenja. Navedenim aktivnostima pomaganja i savjetovanja, mladi će dobiti priliku prošiti svoj sustav podrške u lokalnoj zajednici što će povećati njihovu motivaciju za preuzimanje i ustrajanje u ulozi aktivnog građana.