47. ZILIK u Karlovcu

Sportski susret domova u Lipiku
03/02/2020
Valentinovo
21/02/2020

47. ZILIK u Karlovcu

ZILIK (Zimska likovna kolonija)  predstavlja jedinstven spoj umjetnosti i humanosti kroz rad akademskih umjetnika koji svake godine u siječnju provode tjedan dana s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi oplemenili njihov život uspostavljanjem pozitivnog odnosa prema umjetnosti. Djeca na taj način proširuju vlastite obzore, obogaćuju iskustva i spoznaje, razvijaju slobodu mašte i izražavanje doživljenog, što znatno pridonosi stvaranju pozitivnog odnosa prema vanjskom okruženju.

Dana 31. siječnja 2020. naša djeca su sudjelovala na  Malom ZILIK- u u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu na radionici magistre likovne pedagogije Dajane Radoš koja je osmislila radionicu “Snježna noć Malog ZILIK-a” na kojoj su djeca izrađivala razglednice i čestitke u grafičkoj tehnici monotipije.

Nakon radionice posjetili smo i Aquatiku –  slatkovodni akvarij u Karlovcu. Puni divnih dojmova krenuli smo prema kući i pozdravili se s Malim ZILIKom do slijedeće godine i novih zanimljivih radionica.